Η Νικολέττα Γερονικόλα είναι κλινικός ψυχολόγος με ειδίκευση στη Νευροψυχολογία. Έλαβε το πτυχίο της στην Γαλλία, στο Université Paris V Descartes και το μεταπτυχιακό της στο Université Paris 8 Vincennes-Saint Denis.

Εργάστηκε ως βοηθός έρευνας και ως λέκτορας στο Université Paris 8 όπου ήταν υπεύθυνη ερευνητικής ομάδας χρηματοδοτούμενης από τον Εθνικό Οργανισμό Έρευνας (ANR) και συμμετείχε σε διάφορα χρηματοδοτούμενα έργα.

Έχει εργαστεί με θέματα άνοιας από την αρχή της σταδιοδρομίας της σε ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια νοσοκομεία του Παρισιού, στο Pitié Salpêtrière και είχε συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά πρωτόκολλα σχετικά με την άνοια σε ένα από τα πιο διάσημα ερευνητικά κέντρα, το Institut du Cerveau et de la Moelle épinière (ICM).

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, εργάζεται στο Κέντρο Ημέρας για άτομα με άνοια της Εταιρείας Αλτσχάιμερ Αθηνών με επίκεντρο τους ανθρώπους που πάσχουν από άνοια και τους φροντιστές τους.

Επίσης έχει πολύχρονη εμπειρία στον τομέα της διάγνωσης και νοητικής ενδυνάμωσης παιδιών και εφήβων με μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και στην ψυχολογική υποστήριξη αυτών των παιδιών και των γονέων τους στο δύσκολο έργο της εκπαίδευσης.